LV
Izvēlēties Transportlīdzekli
+371 268 10330
Izvēlēties Transportlīdzekli

2017 G. MUSTANG GT 500 SHELBY APDARES DETAĻAS: KĀDAS FUNKCIJAS TĀS VEIC UN AR KO TĀS ATŠĶIRAS NO STOCK?

signeda, mustang, mustang gt 500, mustang gt500 shelby, mustang gt500 shelby dalys, mustang gt500 shelby apdailos dalys, mustang gt 500 shelby body kit

Izteiksmīga virsbūves līnija runā par raksturu. Dzinēja rūkšana – par iespējām. Jūsu acu priekšā – mūsu klienta Ford Mustang automašīna tika veiksmīgi pārveidota par vēl jaudīgāku GT 500 Shelby.

Mūsu un ilggadējā klienta saruna novirzījās nedaudz neierastā virzienā. Kopā mēs neapspriedām veiktos remontdarbus, bet gan konstatējām galvenās GT 500 Shelby un stock modeļa atšķirības. Kopā ar sarunu biedru diskutējām arī par to, kādas funkcijas veic šī modeļa apdares detaļas un ar ko šī apdare atšķiras no citu modeļu apdarēm. Aicinām iepazīties ar speciāli jums sagatavotu video ierakstu.

 

Automašīnas specifikācija

  • Modelis: Ford Mustang

  • Virsbūves tips: kupeja

  • Apdare: GT 500 Shelby 

  • Gads: 2017

  • Pārnesumu kārba: automāts

  • Dzinējs: 5 litri

  • Degviela: benzīns

  • Krāsa: balta

 

Ar ko GT 500 Shelby priekšējā apdare atšķiras no citu modeļu apdarēm?

signeda, mustang, mustang gt 500, mustang gt500 shelby, mustang gt500 shelby dalys, mustang gt500 shelby apdailos dalys, mustang gt 500 shelby body kit

Mūsu klients šai Mustang kupejai ir izvēlējies uzstādīt apdares detaļu GT 500 Shelby komplektu (PFD04339GT500), kas nesen ir papildinājis mūsu sortimentu. Ar ko tas atšķiras no citiem sortimentā esošajiem komplektiem?

Tas ir pirmais no mums esošajiem Mustang priekšējās apdares detaļu komplektiem, kuru izmēri atbilst oriģinālajam. Citiem vārdiem sakot, tas ir naturāla izmēra – tikpat plats kā oriģinālais.

Ir vērts atgādināt, ka priekšpusē esošie melnie stiprinājumi, kas fiksē motora vāku, neveic dekoratīvo funkciju, bet nodrošina nostiprināšanu.

Taisnība, šī oriģinālo izmēru priekšējā apdare ir piemērota ne tikai 2015–2017, bet arī no 2018. gada ražotajām Ford Mustang automašīnām. Atšķiras tikai iekšējie stiprinājumi, tāpēc pievērsiet uzmanību tam, ka mūsu sortimentā ir vairāki GT 500 Shelby apdares komplekti. PFD04341GT500 komplekti ir paredzēti 2018. g., bet PFD04339GT500 – 2015–2017 Mustang automašīnām.

 

Kādas funkcija veic apdares detaļas?

signeda, mustang, mustang gt 500, mustang gt500 shelby, mustang gt500 shelby dalys, mustang gt500 shelby apdailos dalys, mustang gt 500 shelby body kit

Runājot ar 2017. gada Mustang GT 500 Shelby īpašnieku, secinājām, ka tēma, kas vēl nav aplūkota mūsu tīmekļa vietnē – apdares komplektu funkcijas.

Līdz šim akcentējām galveno apdares detaļu funkciju – estētiku, kas atšķiras no citiem. Vairums entuziastu iegādājas apdares detaļas, lai piešķirtu savai automašīnai sportiskāku, agresīvāku izskatu un tā izceltos uz ceļa.

Taču arī sporta apdare var uzlabot automašīnas ekspluatācijas īpašības. Tam lielu vērību pievērš sacīkšu braucēji. Piemēram, viņi bieži izvēlas vieglas apdares detaļas, jo automašīna, kas sver mazāk ātrāk izkustās no vietas – sniedz priekšrocības sacensībās. Ir vērts precizēt, ka runa nav par aizmugurējo sēdekļu vai citu balastējošo detaļu noņemšanu, bet gan par nepieciešamo detaļu nomaiņu pret vieglākām. Piemēram, metāla vai alumīnija pārsegu var aizstāt ar oglekļa šķiedras pārsegu.

Plūstošāka apdares detaļu forma ļauj nodrošināt labākas aerodinamiskās īpašības – sacenšoties tas ir īpaši būtiski pagriezienos. Jāatzīmē arī tas, ka plūstošāku formu automašīnām parasti ir mazāks degvielas patēriņš.

Tātad, ko jaunu izgudroja Mustang GT 500 Shelby inženieri? Ar ko šī apdare atšķiras no biežāk lietotā stock varianta un kādas funkcijas tā veic?

 

GT 500 Shelby apdares komplekta un stock detaļu atšķirības

Ford Mustang inženieri apgalvo, ka virsbūves dizainā ir meistarīgi apvienojuši estētiku un funkcionalitāti. Taču ar ko var uzlabot jau tā lielisko automašīnu? Ar ko GT 500 Shelby ir pārāks par stock modeli?

signeda, mustang, mustang gt 500, mustang gt500 shelby, mustang gt500 shelby dalys, mustang gt500 shelby apdailos dalys, mustang gt 500 shelby body kit

  1. Pirmkārt, atšķiras modeļu izmēri. GT 500 Shelby modeļa virsbūve ir garāka (4831 mm) un platāka (1946 mm), bet stock variants – īsāks (4784 mm) un šaurāks (1916 mm). Kāda ir platākā bampera funkcija? Palielināt stabilitāti, braucot lielā ātrumā, īpaši pagriezienos.

  2. Viena no acīmredzamākajām atšķirībām ir motora pārsegs. Inženieri GT 500 motora pārsegā ir iemontējuši režģus, kas ļauj izplūst karstajam gaisam. Citiem vārdiem sakot, uzlabojuši gaisa dzesēšanas sistēmu, kas ir ļoti svarīga sacīkstēs vai, braucot garākas distances.

  3. GT 500 Shelby ir stāvāks un platāks bampera spoileris un bagāžnieka vāka spoileris. Braucot lielā ātrumā, automašīnas priekšpusē un aizmugurē veidojas virpuļojošas gaisa plūsmas, kas samazina automašīnas stabilitāti. Labāku aerodinamisko apstākļu nodrošināšanai ir uzstādīts ne tikai priekšējais, bet arī aizmugurējais spoileris.

  4. Priekšā esošie stiprinājumi ir strādājošas detaļas, kas nodrošina motora  vāka stabilitāti, braucot lielā ātrumā.

  5. Visbeidzot, agresīva estētika. GT 500 Shelby virsbūvē dominē izteiksmīgākas līnijas un platākas detaļas, kas rada vēl pārliecinošāku raksturu.

signeda, mustang, mustang gt 500, mustang gt500 shelby, mustang gt500 shelby dalys, mustang gt500 shelby apdailos dalys, mustang gt 500 shelby body kit

Esat iepazīstināts ar GT 500 Shelby apdares detaļu svarīgākajām funkcijām. Aicinām jūs pajūsmot par funkcionalitāti un estētiku, ko iemieso mūsu intervijas dalībnieka automašīna.

Vai jums ir kādi jautājumi? Mūsu menedžeri vienmēr ir gatavi uz tiem atbildēt.

Auto rezerves detaļu kategorijas


Citi raksti

DODGE RAM 1500 DETAĻAS: NO KĀDIEM VIRSBŪVES BOJĀJUMIEM IZVAIRĪTIES, LAI REMONTS NEIEILGTU?
Dodge RAM ir jaudas, spēka un enerģijas simbols pikapu pasaulē. Metot izaicinājumu normālumam un ikdienībai, RAM tika veidots ar vienu mērķi &ndas..
NOLIKTAVĀS – ALUMĪNIJA DODGE CHALLENGER, RAM, DURANGO UN FORD MUSTANG DISKI
Noliktavu plauktus papildinājuši vieglā sakausējuma alumīnija Dodge Challenger, Dodge RAM, Dodge Durango un Ford Mustang diski un riteņu as..
LUKSUSA MERCEDES BENZ GLE BODY KIT. NO VECĀ ML UZ JAUNO GLE
Mercedes Benz M klases visurgājēji ir slaveni ar greznību, komfortu, drošību un jaudu. Arī šiem auto ir raksturīgas gludas virsbūves..
MUMS JAU IR DAĻAS PIRMAJAM FORD MUSTANG ELEKTROMOBILIM - MACH-E
Mach-e ir pirmais pilnībā elektriskais Ford Mustang modelis. No pirmā acu uzmetiena to nevari pateikt – pagarinātais motora pārsegs, dziļāka..